IMG_5557_edited

IMG_5557_edited

MEHILÄISEMOT

Kasvatan ja myyn pariutuneita mehiläisemoja. 

Toukansiirto tehdään 12-24 tuntia vanhoilla toukilla. Paritustarhat sijaitsevat kotitilalla Kalaxissa ja Sarvisalossa (Loviisa). Kuhnurit vaativat erityishuomiota, koska ovat erittäin tärkeitä emonkasvatuksessa. Kuhnureita pitää olla riittävä määrä ja oikeaa perintöä. Kaikki kuhnureita tuottavat pesät ovat myös kasvatettu valikoiduista eri linjojen siitosemoista. Pariutumistarhat sijaitsevat tarhojemme tai veden ympäröimänä. Näin voin taata hyvän ja onnistuneen pariutumisen. Käyttöemojen paritukseen käytän laajempaa kuhnuriperintöä, kuhnureita mahdollisimman monesta eri linjasta (ja vähän naapureidenkin). Paritusasemalla taas käytän enemmän valikoituja linjoja (tai yksi sisar-ryhmä).

Buckfastmehiläinen

Buckfast on ihmisen tekemä keinotekoinen rotu, luotu yhdistelemällä valittuja rotuja tai kantoja systemaattisesti. Buckfast onkin enemmän jalostusmenetelmä, kuin rotu. Mahdolliset siitosemot käyvät tiukan valinnan läpi ja vain parhaat sisarryhmistä käytetään jatkojalostuksessa. Buckfastmehiläinen on jalostustyö, joka on ollut käynnissä siitä lähtien kun Karl Kehrle (Veli Adam) aloitti jalostuksen vuonna 1916 luostarissa (Buckfast Abbey) Lounais-Englannissa, kun loistauti tappoi melkein kaikki mehiläisyhdyskunnat Englannissa. Veli Adamin motto oli; "Mahdollisimman paljon hunajaa, mahdollisimman vähällä työllä". Hänen jalostustyötä on jatkettu Euroopassa, hänen jalanjäljissään ja periaatteiden mukaan.

A.m.Carnica (Krainilainen)

Olen myös aloittanut Carnica-mehiläisen kasvatuksen.  Kesästä 2022 alkaen voi ostaa kraini-emoja. Krainin hyviin ominaisuuksiin kuuluu; talvenkestävyys, lauhkeus, rauhallisuus kakulla, pitkä elinikä, kestävyys, ahkeruus, kevätkehitys, taudinsieto, suunnistusvaisto ja ei niin taipuvainen ryöstöön. Puutteisiin kuuluu parveiluherkkyys ja heikko rakennusvietti, sekä meden varastointi lähellä sikiöitä (heikkous alkukesällä, mutta hyvä ominaisuus syksyä kohti).

Tilaa emoja verkkokaupasta, yhteyslomakkeen avulla

tai soittamalla: 0408311848.

Toimitus heinä- elokuussa tilausjärjestyksessä.

Hinta sisältää ALV:n (24%) ja hintaan lisätään postikulut.

On mahdollista ja on jopa suositeltavaa noutaa emot kotitilalta:

Kalaxintie 451, 07320 Jakari.

Kaikki emot merkitään vuoden värikoodin mukaan.

 

Varaa kesän 2022 emot nyt heti tai viimeistään keväällä!

Pariutunut emo: 40€