IMG_5557_edited

IMG_5557_edited

MEHILÄISEMOT

Kasvatan ja myyn pariutuneita käyttöemoja ja paritusasemalla pariutuneita emoja jotka sopivat hyvin Suomen  olosuhteisiin. 

Toukansiirto tehdään 12-24 tuntia vanhoilla toukilla. Paritustarhat sijaitsevat kotitilalla Kalaxissa ja Sarvisalossa (Loviisa). Sarvisalon paritusasemaa käytän jalostus tarkoitukseen ja paritusasemasta voit lukea enemmän tästä. Kalaxin paritustarha, eli kotitarhaa käytän käyttöemojen paritukseen. Kuhnurit vaativat erityishuomiota, koska ovat erittäin tärkeitä emonkasvatuksessa. Kuhnureita pitää olla riittävä määrä ja oikeaa perintöä. Kaikki kuhnureita tuottavat pesät ovat myös kasvatettu valikoiduista eri linjojen siitosemoista. Pariutumistarhat sijaitsevat tarhojemme tai veden ympäröimänä. Näin voin taata hyvän ja onnistuneen pariutumisen. Käyttöemojen paritukseen käytän laajempaa kuhnuriperintöä, kuhnureita mahdollisimman monesta eri linjasta (ja vähän naapureidenkin). Paritusasemalla taas käytän enemmän valikoituja linjoja (tai yksi sisar-ryhmä).

Buckfastmehiläinen

Käytän mehiläishoidossani Buckfast ”rotua” tai jalostus menetelmää. Buckfast on ihmisen tekemä keinotekoinen rotu, luotu yhdistelemällä valittuja rotuja tai kantoja systemaattisesti. Mahdolliset siitosemot käyvät tiukan valinnan läpi ja vain parhaat sisarryhmistä käytetään jatkojalostuksessa. Buckfastmehiläinen on jalostustyö, joka on ollut käynnissä siitä lähtien kun Karl Kehrle (Veli Adam) aloitti jalostuksen vuonna 1916 luostarissa (Buckfast Abbey) Lounais-Englannissa, kun loistauti tappoi melkein kaikki mehiläisyhdyskunnat Englannissa. Veli Adamin motto oli; "Mahdollisimman paljon hunajaa, mahdollisimman vähällä työllä". Hänen jalostustyötä on jatkettu Euroopassa, hänen jalanjäljissään ja periaatteiden mukaan.

Miksi Buckfast? Buckfast yhdistää monia hyviä ominaisuuksia, kuten kestävyys, parveiluhitaus, rauhallisuus (lauhkeus ja kakulla pysyminen), keruuinto ja rakentaminen. Parveiluhitaus ja rauhallisuus ovat kaksi erittäin tärkeää ja aikaa säästävää ominaisuutta, jotka hyödyttävät sekä harrastelija että ammatillisia mehiläishoitajia. Buckfast on kaikessa yksinkertaisuudessaan erittäin helppohoitoinen ja tuottava mehiläinen. Buckfastmehiläisemme ovat peräisin eri valituista ja kantakirjatuista emoista Suomesta (Juhani Lunden), Tanskasta ja Saksasta, sekä Elgon mehiläisiä Ruotsista. Suurin osa Buckfast-kasvattajien kantakirjoista löydät TÄÄLTÄ!

A.m.Carnica (Krainilainen)

Olen myös aloittanut Carnica-mehiläisen kasvatuksen.  Kesästä 2022 alkaen voi ostaa kraini-emoja. Krainin hyviin ominaisuuksiin kuuluu; talvenkestävyys, lauhkeus, rauhallisuus kakulla, pitkä elinikä, kestävyys, ahkeruus, kevätkehitys, taudinsieto, suunnistusvaisto ja ei niin taipuvainen ryöstöön. Puutteisiin kuuluu parveiluherkkyys ja heikko rakennusvietti, sekä meden varastointi lähellä sikiöitä (heikkous alkukesällä, mutta hyvä ominaisuus syksyä kohti).

Tilaa emoja verkkokaupasta, yhteyslomakkeen avulla

tai soittamalla: 0408311848.

Toimitus heinä- elokuussa tilausjärjestyksessä.

Siitosemot ovat käyneet tiukan arvostelun läpi, eli talvehtivat hyvin, ovat elinvoimaisia, ovat luonteeltaan säyseitä, pysyvät rauhallisina kakulla, ovat parveiluhitaita ja hunajasato on yli keskiarvon. Emoilla on hyvä puhdistuskyky ja sitä testataan Pin-testillä, eli neulatestillä. Tavoite neulatestillä, että vähintään 50% kennoista on avattu 6 tunnin jälkeen ja 90% puhdistettu 24 tunnnin jälkeen. Yritän myös jalostaa Varroan kestävyyttä ja tarkastan siitosemojen punkkimäärää kahdesti vuodessa.

Käyttöemot kasvatetaan testatuista ja kantakirjatuista siitosemoista.

Sopivat hyvin hunjantuotantoon.

Sarvisalossa pariutuneet emot ovat kasvatettu testatuista ja kantakirjatuista siitosemoista ja pariutuneet testattujen ja kantakirjatuiden emojen kuhnureilla. Sopivat hyvin jalostukseen tai käyttöemojen kasvatukseen.

Hinta sisältää ALV:n (24%) ja hintaan lisätään postikulut.

On mahdollista ja on jopa suositeltavaa noutaa emot kotitilalta:

Kalaxintie 451, 07320 Jakari.

Kaikki emot merkitään vuoden värikoodin mukaan.

 

Varaa kesän 2021 emot nyt heti tai viimeistään keväällä!

Pariutunut käyttöemo: 40€

Sarvisalossa pariutunut emo: 60€