IMG_5557_edited

IMG_5557_edited

MEHILÄISEMOT

Kasvatan vapaasti- ja paritusasemalla pariutuneita Buckfast mehiläisemoja. Toukansiirto tehdään 12-18 tuntia vanhoilla toukilla. Paritustarhat sijaitsevat kotitilalla Kalaxissa ja Sarvisalossa (Loviisa). Kuhnurit vaativat erityishuomiota, koska ovat erittäin tärkeitä emonkasvatuksessa. Paritustarhat sijaitsevat tarhojemme tai veden ympäröimänä, edesauttaen toivotun parituksen.

Siitosemo on valittu seuraavien ominaisuuksien mukaan:

- elinvoimainen 

- lauhkea 

- parveiluhidas 

- hyvä talveutus

Tarkistan myös mehiläisten puhdistuskykyä Pin-testillä, eli kennoja missä on roosasilmäisiä mehiläiskoteloita pistetään hyenteisneulalla. Tarkistetaan 6 tunnin jälkeen, kuinka monta kennoja on avattu ja sitten 24 tunnin jälkeen kuinka monta on täysin puhdistettu. Tässä siitosemon B55 tulos: 86 % avattu 6 h jälkeen (vasen kuva) ja 100% puhdistettu 24 h jälkeen (oikea kuva).  

 

Tutkimuksista on näyttöä että mitä aikaisemmin ne tunnistaa vian tai häiriön kotelossa sitä paremmin ne pystyvät pitämään punkin lisääntymistä kurissa alle kynnysarvon 3 %. Samalla mitä herkemmin pesä puhdistaa kennot sitä paremmin ne pitävät sairaudet kuten toukkämädän poissa. 

Buckfastmehiläinen

Buckfast on ihmisen tekemä keinotekoinen rotu, luotu yhdistelemällä valittuja rotuja tai kantoja systemaattisesti. Buckfast onkin enemmän jalostusmenetelmä, kuin rotu. Mahdolliset siitosemot käyvät tiukan valinnan läpi ja vain parhaat sisarryhmistä käytetään jatkojalostuksessa. Buckfastmehiläinen on jalostustyö, joka on ollut käynnissä siitä lähtien kun Karl Kehrle (Veli Adam) aloitti jalostuksen vuonna 1916 luostarissa (Buckfast Abbey) Lounais-Englannissa, kun loistauti tappoi melkein kaikki mehiläisyhdyskunnat Englannissa. Veli Adamin motto oli; "Mahdollisimman paljon hunajaa, mahdollisimman vähällä työllä". Hänen jalostustyötä on jatkettu Euroopassa, hänen jalanjäljissään ja periaatteiden mukaan.

Minun Buckfast-kanta on peräisin saariparitetuista emoista Saksasta ja Tanskasta. Sen ominaisuuksiin kuuluu vähäinen parveilu, lauhkeus, kestävyys, vahva pesä läpi kauden ja korkea valkoinen vahakansi. Mehiläisillä on nahanruskea tai oranssi rengas tai pari mehiläisen takapuolen etuosassa. Kuhnuri on tumma ja joillakin on pronssinvärinen rengas kuhnurin takapuolen etuoasassa.

Jos haluat lukea enemmän ajatuksistani mehiläisistä, niin käy tutustumassa blogiini Ahkerat Mehiläiset

Tilaa emoja verkkokaupasta, yhteyslomakkeen avulla

tai soittamalla: 0408311848.

Toimitus heinä- elokuussa tilausjärjestyksessä.

Hinta sisältää ALV:n (24%) ja hintaan lisätään postikulut.

On mahdollista ja on jopa suositeltavaa noutaa emot kotitilalta:

Kalaxintie 451, 07320 Jakari.

Kaikki emot merkitään vuoden värikoodin mukaan.

 

Emot ovat loppuunmyyty vuodelle 2022!

Pariutunut emo: 40€