Mehiläistarhaaja

Mehiläistarhaaja

Mehiläistarhaaja, Nedergård Hunaja-Honung.

MEHILÄISTARHAUS

Mehiläiset ovat intohimoni. Työskentely niiden kanssa on äärettömän antoisaa ja yritän oppia tuntemaan niiden ominaisuuksia aina vain paremmin sekä mehiläishoidossa että emojalostuksessa.
Mehiläistarhaus alkoi vuonna 2013 ja on sen jälkeen laajentunut joka vuosi. Mehiläistarhamme sijaitsevat Itä-Uudellamaalla, jossa meillä on 4-10 pesää tarhaa kohden. Hunajasadon koko vaihtelee paikallisista olosuhteista, mutta alueellamme on erittäin rikas ja monimuotoinen kasvisto: niittyä, metsää ja hedelmäpuita sekä öljykasveja, kuten rypsi ja rapsi. Alueemme mesi tarjoaa erittäin maukkaan ja laadukkaan hunajan.

Painopiste mehiläishoidossani, hunajantuotannon lisäksi, on nykyään mehiläisten jalostuksessa, tavoitteena tuottaa Varroan kestäviä, terveitä, parveiluhitaita ja lauhkeita mehiläisiä, jotka tuottavat paljon hunajaa. Nämä edellä mainitut ominaisuudet ovat edellytys järkevälle mehiläishoidolle. Koska Buckfast-mehiläinen on jalostettu näiden ominaisuuksien mukaan jo lähes sata vuotta (Varroan kestävyyttä vasta joitain vuosia), olen valinnut sen jalostuksen pohjaksi.

Sigurd Wackström